Kjære alle mine bloggvenner – det er nå på tide å ønske dere alle sammen en riktig god jul, samt takke for året vi har delt her inne på VGB.

Jeg setter veldig stor pris på alle som har fulgt meg gjennom tiden som blogger. Tusen takk for at dere leser tekstene jeg skriver – og for alt dere har delt tilbake gjennom ord og handling. 

Hver gang jeg leser her på VGB så finner jeg tekster jeg kan ta med meg til skattekisten min. Tekster som har gledet, som har rørt meg – som har fått meg til le og tørket tårer. Det er berikende og bli kjent med dere gjennom ord, og det er fantastisk å oppleve så mange omsorgsfulle og vennlige mennesker samlet på et sted. 

Min jul skal jeg feire sammen med familien i nord. Jeg har tatt med meg mine to små og reist til vakre nordland. Her er det flott og hvitt – snøen har lavet ned i hele natt og gitt den perfekte julestemningen. 

Barndomshjemmet er fylt med deilige dufter og julepyntet fra topp til tå. Det er nisser i hver en krok og hvert et hjørne og lys glitrer som stjerner på himmelen, i vindu og på bord. 

Om en liten time får jeg hilse på mitt lille tantebarn for første gang.  Etterpå er det klart for årets første julemiddag – lutefisk. Jeg kan allerede kjenne lukten av luta fisk og hjemmelaget ertestuing.  

For min egen del, blir nok denne julen fin. Jeg har mine nærmeste rundt meg og det er godt. Likevel savner jeg å ha den ene, spesielle her, sammen med oss. Det hadde vært godt å ha noen å delt denne vakre tiden med.

 

Det hadde vært løgn å si at jeg ikke tenker på han som fremdeles fyller mye av hjertet mitt og det er vel gjerne slik – at savnet blir sterkere når det er god tid til å kjenne på hva man føler og når man er sammens med andre man er glade i.

 

Tankene mine går også til alle som ikke har det så fint og som kanskje ser på julen som den tyngste tiden på året.

 

Jeg har lyst til å avslutte med et dikt som minner oss på om at det ikke er alle som har det så bra og at rikdom ikke bør måles i penger men i handling.

 

…ord til ettertanke for oss alle sammen.

 

 

 

Da er du rik

Kan du smile gjennom tårer
når din drøm blir knust til støv?
Kan du skimte nye vårer
gjennom høstens visne løv?

Kan du miste dine venner
for din tanke og din tro,
og stå ensom når de brenner
fellesskapets trygge bro?

Kan du tilgi dem som smiler
skjevt når alt går deg imot,
og som skyter hånens piler
i din såre hjerterot?

Kan du glemme sorg og smerte
spott og urett, hån og svik,
uten bitterhet i hjertet
er du meget, meget rik.

 

(forfatter av diktet er jeg usikker på – noen som vet?)

 

BlogguratRatix.no Rating

Tips oss hvis dette innlegget er upassende