Jeg stryker deg over håret. Det er vått av svette og klistrer seg fast mellom fingrene mine. Du ligger og vrir deg, men er ikke våken. Jeg skyver dyna litt av deg, legger en hånd forsiktig på ryggen din og kjenner at pysjamasen er fuktig.

 

Jeg snakker lavt til deg. Må få deg til å våkne. Du vrir deg under hendene mine og i halvsøvne forteller du meg at du fryser.

Jeg løfter deg opp og du klamrer deg skjelvende fast rundt halsen min med små barnearmer. Et varmt barnekinn møter mitt.

 

“Mamma, kose meg”, hvisker du.

 

Det presser ømt i brystet og jeg klemmer deg hardt inntil meg når jeg bærer deg ut på badet. Du vrir deg unna det skarpe lyset og jeg demper det raskt.

Vi må skifte pysjamas og måle feberen, lille venn, sier jeg mens jeg setter deg ned på gulvet.

 

“Nei, ikke stikke rompa mamma”, snufser du og ser på meg med slørete øyne.

“Mamma er forsiktig, vet du, og vi teller til ti, så er det over”, svarer jeg beroligende.

  

Feberen er fortsatt høy og jeg gir deg en stikkpille for å kontrollere den, og for å gi deg ro til å sove videre.

Mamma bære, spør du og jeg løfter deg opp og bærer deg inn i det mørke og svale soverommet.

 

“Sove sammen med mamma, kan jeg?”, spør du.

 

Jeg smiler og legger deg i dobbeltsenga. Den virker voldsom mot den lille kroppen din. Du krøller deg sammen under dyna og griper tak i hånden min. Klamrer deg fast som om du er redd for at jeg skal bli borte.

 

“Kose meg mamma,” hvisker du og jeg stryker deg med varsomme hender gjennom det myke håret ditt som nå har tørket. Du sukker og sier takk mamma. Jeg bøyer meg ned og kysser deg på panna som fremdeles er varm. Synger litt, så lavt jeg klarer og kjenner at hånden din blir slapp i min.

 

“Jeg elsker deg, gutten min,” hvisker jeg og kysser deg nok en gang på panna, før jeg reiser meg og lister meg ut av rommet.

 

Du har endelig sovnet…

 

So, ro, lille mann

nå er dagen over

Alle barn i alle land

ligger nå å sover

so, ro tipp på tå

sov min vesle pode

reven sover også nå

med halen under hodet

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende