2. juledag har alltid vært den store festdagen der jeg kommer i fra. Alle skulle ut. Ungdom og eldre i skjønn forening. Utflytta studenter og gamle kjente vendte nesen hjem til jul. Det var klemming, mimring og praten gikk alltid lett mellom festkledde mennesker med smil rundt munnen. Hadde man ikke klart å få tak i billett på forhånd – til de to stedene som var mest populær – ja, se da hadde man et problem. Eller, man hadde i alle fall ei utfordring. Man måtte stile seg i kø i døra, en time før åpning, for å sikre seg inngang. Galskap, tenker kanskje noen – men det var slik det var, og en del av sjarmen.

 

Stedet hvor jeg og mine venner vanket – finnes ikke lengre i dag. ”Fossestua” het det og led en tragisk død. Det brant ned. Byen har aldri klart å få det samme tilbake, dessverre, og jeg vet at det er mange som snakker om ”Fossen” med varme og kjærlighet. Her var den beste musikken, de tøffeste gutta og stemning som jeg sjeldent har opplevd andre steder. Her danset vi til U2, The Cure, Rage Against The Machine, Raga Rockers, Jokke – og det det var allsang mens vi hoppet opp og ned som idoter og ropte; ”Killing in the name of!”

 

Ei herlig tid, og det vekker mange gode minner.

 

Ting endrer seg jo litt. Nå er jeg ikke hjemme hver jul. Jeg har ikke et forhold til et bestemt utested i byen, men likevel, hver gang anledningen byr seg, er det på med finstasen og ut på livet 2. juledag hjemme i nord.

 

Denne jula er jeg ikke ”hjemme”. Jula feires i Oslo. Så nå sitter jeg her og funderer på om jeg skal orke å kle på meg finstasen, dra ut på livet.

 

Kanskje blir det en tur? Jeg får se hvilke alternativer som dukker opp. Jeg har hørt rykter om at “Loveshack” skal spille på smuget  i kveld. :-)

 

Hva med dere andre her inne? Hvilke tradisjoner har du den 2. juledag? Noen gode historier du vil dele?

 

Fortsatt god jul til alle sammen – og en liten skål!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende