Visste du at DonkeyBoy var en av finalistene under NRKs urørtfinale i 2006? De vant ikke, men deltagelsen i denne konkurransen og opptreden under by:Larm samme år, var nok med på å sette bandet på det norske musikkartet. Snart er det ny Urørtfinale, og jeg holder en knapp på låta “We Belong” av CCTV!

 

 

NRK Urørt er et musikkprosjekt fra NRK som lar usignerte norske musikkartister dele musikken sin med resten av Norge via internett, TV og radio. Prosjektet er først og fremst et nettsted hvor musikere har anledning til å laste opp egenprodusert musikk og presentasjoner og hvor det er mulig for andre å lytte til og kommentere musikken.

 

Redaksjonen plukker hver uke en artist som kåres til Ukas Urørt og plukker i tillegg ut ti artister som er med kåringen av Årets Urørt.

 

Tidligere deltagere:

           

Lista over tidligere Urørt-vinnere inkluderer navn som Ida Maria, Sissy Wish, Heroes & Zeros og Matias Tellez – for å nevne noen. Pony the Pirate er foreløpig siste band ut, de starta 2009 med Urørt-seier og endte opp med Sony-kontrakt.

 

Andre finalister som har kommet seg opp og frem etter å ha tatt del i konkurransen er; Superfamily, Animal Alpha, Monomen, Katzenjammer, Howl, John Olav Nilsen & Gjengen og DonkeyBoy som jeg allerede har nevnt.

 

Snart er det ny kåring, den tiende i rekka, og gjennom en lang utvelgelsesrunde står det 10 finalister igjen. Hvem som blir den nye vinneren vet vi først om noen dager. 22. januar er det finaleshow på Studentersamfundet i Trondheim.

 

 

Mad om finalistene:

 

Ordsmedar av Rang av Kvelertak

Dette er tøft. Rått. Dødpunk på rogalandsk. Produksjonen er bra og jeg kan tenke meg at det er en opplevelse å både se og høre disse gutta live. Hardt til tider, men låta har flotte gitarsoloer. En spennende outsider!

 

Curly av The Pink Robots

Fengende, dansbart og jeg får litt jordbærsmak i munnen når jeg nynner meg gjennom låta. En tanke søtt er det. Uansett, et bra band og ei god låt. Dette er ikke det siste vi hører til bandet The Pink Robots!

 

High Five av Proviant Audio

Dette er en funk/jazz elektronikalåt. Bra produsert – og det skjuler seg et ungt talent bak produksjonen. Mathias Stubø er bare 17 år, og han går nok en lysende fremtid i møte. Elektronikafansen vil nok juble og gi stemmer, men mulig en smule ensformig for allmennheten. Jeg tror ikke dette er nok til å vinne årets finale.

 

We Belong av CCTV

Dette likte jeg! Britpop krysset med elektrorock og med et deilig snev av åttitall i seg. Jeg liker den henslengte vokalen og refrenget er fengende. Jeg har hørt låta flere ganger, og den vokser i mine ører. Dette er bra musikk. Mulig en vinner!

 

One More Time av Jabaman

Reggae fra Vestfold. Ei herlig låt og Jabaman har en radiohit her, det er jeg villig til å satse penger på. Låta er fengende, den fester seg og man har lyst til å bare lene seg tilbake og nyte rytmene. Drømme seg vekk fra den kalde vinteren og til hvite sandstrender på Jamaica.

Jabaman kommer til å få mange stemmer, det er jeg sikker på. Kanskje det holder?

 

Fool av Team me

Varm og nær popmusikk med akustisk klang. Bra vokal, men jeg sitter igjen med følelsen av å ha hørt dette før. Litt for kjedelig etter min smak, men hørbart, ja visst.

 

Five Inches Of A Car Accident av Blood Command

Dette var da voldsomt likt Surferosa? Jeg er personlig glad i punkrock. Blood Command gjør en bra fremføring, men synes det er litt for lite særpreg og vokalisten er på kanten lik Mariann Thomassen. Likevel får de sikkert en del stemmer fra punkelskerne – og fans av Surferosa må jo bare like dette.

 

After you, Sir av Moi

Spennende låt, spennende stemme. Likevel sitter jeg også her igjen med følelsen av at jeg har hørt det før. Når det er sagt, så er det ingen tvil om at Moi har særpreg og kler sangen veldig bra. Hun ender nok opp med mange stemmer, men tror likevel ikke hun når helt opp.

 

The Blood of Brethren av Put Your Hand Up For NeoTokyo

Dette blir i overkant sært for mine ører – og vil bli overrasket om PYHUFNT stikker av med en seier.

 

Let You Go av Leif & the Future.

Undergrundspop med klang av åttitallet. Melodiøst og bra vokal. Dette fenger, men om det rekker helt opp, ja det gjenstår å se.

 

Stem på din favoritt:

 

Publikums stemmer teller 50 % mens en fagjury vil stå for de resterende stemmene. Fagjuryen i år består av; Thomas Seltzer, Fredrik Saroea, Ingrid Olava og Mats Borch Bugge.

 

Hør samtlige finalelåter og stem frem din favoritt her.

 

Hvilken låt tror du vinner finalen og hva er din mening om Urørt som kanal for ny norsk musikk?

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende